2 Haziran 2017 Cuma

Google 2017'de, Android ortamında Kotlin programlama dilini destekleyeceğini açıkladı.

Google 2017'de, Android ortamında Kotlin programlama dilini destekleyeceğini açıkladı. Yazılım geliştiriciler bu durum karşısında hayli heyecanlandılar. Kotlin, sade ve öğrenmesi gayet eğlenceli bir dil.Şimdi Kotlin diline kısaca bir göz atalım…

Kotlin, JetBrains’in( IntelliJ IDE’sinin arkasındaki yaratıcı firma) geliştirdiği bir programlama dilidir. Java geliştiriciler için hazırlanmış şahane bir geliştirme ortamı olan IntelliJ’de artık Kotlin yazabilir ve Java kodlarını Kotlin’e çevirebilirsiniz.IDE’de Kotlin ve Java birbirine otomatik dönüştürülebiliyor. Ancak temelde Kotlin daha basit ve insan diline yakın olduğu için, Java geliştiricilerin işi kolaylaşıyor.

Java fazlasıyla global bir dil olduğunu kanıtladı.Uydu cihazlarından akıllı telefonlara, drone’lardan akıllı televizyona dek Java her yerdedir. Hatta Android Studio’nun yeni versiyonunda Java daha da geliştirildi.Kotlin de, Java’nın yerine geçmek yerine Java’yı daha iyi yazabilmeye fayda sağlayacaktır.

Kotlin ile uygulama geliştiriciler özellikle arayüz tasarlama kısmında zaman kazanacaklardır. Dil çok sade ve kolay. Sıkıcı değil, eğlenceli! Eğer programlama ile ilgileniyorsanız mutlaka göz atmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

WWDC 2017'de Tanıtılan Her Şey!

Apple'ın San Francisco'da düzenlediği WWDC 2017 etkinliği geride kaldı. Peki etkinlikte neler tanıtıldı? Siri'nin gücünü ark...